Växjö utställningen 31/10

Även om Neo själv inte var anmäld till utställningen igår i Växjö så var 3 av hans avkommor där samt 2 barnbarn.
Efter sen domarändring i torsdag kväll så blir det rasspecialisten Bengt-Åke Bogren som dömde.
 
Götängens Mynta-Ilona 2½år, fick Good. En fin men väldigt övertecknad tik. Bogren beskrev henne som  "för vacker" tik utav den anledningen att hon inte hade lagt på sig tillräckligt med massa vilket gjorde att hon vevade i rörelserna fram. Vilket han trodde skulle bli bättre när massan kom.
Om jag tittar på Neo så kom hans massa på senare dar, närmare bestämt vid 3½-4 års ålder. Så jag personligen tror att hon kan få ett bättre betyg om något år, så vidare massan har kommit då.
 
Hagabodas Moa 4½år, fick VG. En tik som har grövat på sig sedan jag såg henne sist, hon har oxå haft 2 kullar sen dess som säkert har gjort sitt. Hon är 38cm hög, så är verkligen i högsta laget, dock så är hennes mamma 40cm så Neo har ändå fått ner storleken lite ;) 
 
Snöflinga snart 5år, fick Excellent o 3 kk. Väldigt vacker tik o verkligen värd sitt pris. Snöflinga är 36cm hög.
Snöflinga hade även två av sina avkommor där som dömdes. Superdupers Bella o Superdupers Sigvard, 1½år. Båda två fick excellent, o vann sina klasser, Bella fick även CK. Bogren gillade båda två väldigt mycket.
Sigvard är i det högsta laget o blev uppmätt till 39cm. Han är övertecknad o lång i ryggen men är väldigt grov o substansfull.
Bella är lite mindre o är väldigt rastypisk i både kropp o huvud. Bella blev 4:e bästa tik o fick reservcert.
 
Maja var paparazzi, så biler kommer att komma.

Kommentera här: