42 dagar kvar...

...är det som kan jag kan träna Ixon innan det är dags för tävling.
Nu börjar det bli svettigt...
Nå hur långt har jag kommit, jag tycker inte det är speciellt långt men men...

Han kan fot, med svängar, helt om o halt , men hur bra det ser ut vet jag inte...
Han kan svaja något med blicken ibland, men om det är för att jag har tränat för länge så han är o motiverad eller för att han braa dissar mig, det vet jag inte...men jag tror på det första...

Sitt, stanna kan han när jag går 5m (kanske?)

Ligg kan han, men han reser sig ganska fort, men det beror på vilket sätt jag kör

Stå, kan han sådär

Apport kan han med en leksak, håller o släpper direkt, jag tror han gör apport för att jag visar saken inte för att jag säger apport (tror jag)

Hopp tror jag att han kan men är inte säker, för jag har inte övat på det än

Tandvisning kan han men jag vet inte om kan det när han måste sitta i utgångsställning

Inkallning kan han, men inte med ingång

Ingångar kan han väl sådär, sätter sig fortfarande lite för långt ut, men när han börjar gå så är det super

Har jag missat något?

Tror ni att jag klarar å tävla 11maj, jag börjar som sagt tvivla men jag satte ju ett ganska nära datum för att jag inte skulle komma med undanflykter för att slippa träna, vilket jag gjort o gör.
Men nu måste jag sätta igång, för nu kommer smålänningen krypandes inom mig (dock brukar jag kalla det för kostnadsmedveten ;P). Man kan ju avanmäla sig om man inte vill/kan tävla men det är ju samma som med utställning, man får ju inga pengar tillbaka om man inte har veterinärintyg.
Så jag måste ställa mig in på att jag ska klara det, o det ska jag fan göra!
Men det är väl som med utställning, om man har en "dålig" dag som tex att hunden mm så är det bättre o inte tävla även om man förlorar pengarna...


Så nu VILL JAG HA tips från er, vad som helst ni kan tipsa om. Vad ni har kommit på som gör er träning så optimal som möjligt, några inlärningstips kanske.
Ni får ju faktiskt komma ihåg att jag är helt ny i detta sammanhanget, har aldrig träna lydnad förut. Lite vardagslydnad, där jag kan tipsa om att lära hundne backa när han trasslat in sig i kopplet... :)