Parning

Nu har vi lite planerade parningar till nästa år, jätteroligt :)))
Finns inget roligare än små söta valpar, jag tycker det är så synd att vi inte har möjlighet att föda upp egna valpar :( Men jag har som rutin att hälsa på alla valpar som vi hjälper till att avla fram.

Neo är först ut att paras nästa år, det blir lite fler "Ixon". Vi ska göra om Götängens I-kull då den har blivit så bra o då den är i mindre storlek så är den väldigt bra för rasen nu när rasen började gå åt det större hållet. Staistiken på kullen är väldigt bra, hittills är alla fri röntgade o med A som resultat, alla är utställda med excellent.

Sen är det dags för Neo att para Kitty, en kull som kompletterar varandra bra :)

Sen ska Ixon paras för första gången :) Han ska para SE UCH, DK UCH, WW-10, WJW-10 Kitenga Only One Osheila. Ni undrar säkert varför jag lånar ut min hane till en tik med c höfter... 1. Det är endast Osheila som har c i hennes kull 2. Alla i Ixons kull är friröntgade(hittills) 3. Ixons mormor Sunna har gett väldigt bra Hd-status efter sig Allt detta gör att jag tror att det kan ge Ixons o Osheilas avkommor bra HD. Sen att de kompletterar varandra väldigt bra höjdmässigt är ju ett STORT + o att de är väldigt rastypiska båda två :)

Jag gör ingen parning som jag inte kan tänka mig att spara en valp ur. Jag hade gärna haft en valp ur alla dessa tre kullar men tyvärr så har man varken tid elller pengar till det just nu. 

I helgen har vi haft det underbart med vänner, badat pool o julgranshuggning med korvgrillning :) Första året vi har julgran, så ikväll ska vi ta in den o pynta den fint :)
Imorgon ska jag på julsamling på IKEA, Kamprad brukar alltid  vara med men det kanske inte bli så i er då han precis har blivit änkling.
På fredag bär det av mot mor o far för julfirande o julafton spenderar vi i Åryd med Lennies föräldrar. Izzies första jul, roligt :)

Ha en riktigt God Jul!!!

Nu är det dags...

..för lite bloggande...tycker ni inte?
Det har hänt en del sedan sist...
Izzie växer så det knakar... När vi var på BVC idag så vägde hon 5230 gram o var 58,5cm lång.
Hon börjar blir stor nu, vår prinsessa :)

Igår var det dop i Vislanda kyrka.
Vi var ca 30st där, människor som har engagerat sig i oss o Izzie nu den tiden :)
Dock så var det några som inte kunde komma, bla Lotta som födde en son 30 november.
Sen så kände vi att alla Lennies kusiner som har varit engagerade kunde vi inte bjuda, de är alldeles för många o bara välja några av dom kändes konstigt.
Dagen var i alla fall helt underbar, var som i extas :)
Izzie var supersnäll o skrek inget i kyrkan, sov fram till dess att hon fick ett dopp. Hennes reaktion då va mysigt att se :)
Hon var vaken nästan under helqa tiden tiden på "festen", vilket var roligt, som hon bollades mellan alla som ville hålla henne :) Efter det va slut vid fem så sov hon till två på natten :)


Ixon busar mycket som vanligt :) Numera heter han Ixon bus o Neo heter Neo mys :)

Eventuellt så blir det en parning för Ixons del till våren, en kombination som jag tror mycket på. De kompletterar varandra väldigt mycket på olika plan, tycker jag.
Neo har en planerad parning till hösten nästa år men eventuellt en till våren oxå, en kombination som jag vet blir bra :) Återkommer med mer info när allt är bestämt :)

Lennie sa att han hade bytt till vinterdäck på alla bilarna, dock så har han glömt trehjulingen, så det är lite halt o köra men det går. Tur att det är jag som har körkort kör o inte Izzie då det är hennes bil :) Ixon brukar hjälpa till o styra ibland men då går det åt skogen...


På lördag blir julfest med Lennies jobb, riktigt trevligt :)
Rosa med familj ska vara barnvakt till alla tre barnen :)
Izzie ska få följa med på luciatåg i kyrkan på söndagen så tomtedräkten ska packas ner :))